VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

3f79dc24-c23b-4953-b07b-85d8c9a1895e

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

EIB onderzoekt positie kleine bedrijven

do 29 feb 2024

​Hoe kunnen we de grote maatschappelijke opgaven aanpakken en welke rol kunnen kleine bedrijven hierbij spelen? Deze vraag staat centraal in een onderzoek dat het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in opdracht van onder andere Koninklijke VHG uitvoert.​

Het versterken van de positie van groen en de groenondernemer in de keten is een van de strategische speerpunten van VHG. Om hieraan te werken hebben we, samen met Bouwend Nederland, MKB Infra, Vereniging van Waterbouwers en Cumela, het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) opdracht gegeven voor een onderzoek naar de positie en kansen van kleine bedrijven bij aanbestedingen op de brede infrastructuurmarkt. Het gaat dus om bedrijven die actief zijn in grondverzet, groenvoorziening, wegenbouw en waterbouw.

Online enquête

​​Voor dit onderzoek wordt een beknopte online enquête uitgevoerd onder de leden van de betrokken brancheorganisaties. Het kan dus voorkomen dat jij als VHG-lid hiervoor per mail bent of wordt benaderd. De enquête bevat vragen over een aantal algemene kenmerken van jouw bedrijf en vragen over jouw ervaringen met verschillende opdrachtgevers, samenwerking in de keten en de kansen voor innovatie. De uitkomsten van de enquête worden uiteraard vertrouwelijk door het EIB verwerkt.

Met de resultaten van het onderzoek kan VHG in gesprekken met opdrachtgevers en andere stakeholders de positie en kansen van de groenondernemers onder de aandacht blijven brengen. Een belangrijk onderzoek dus, we hopen op jouw medewerking!

Foto: Maryviolet via iStock​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief